Monday, March 8, 2010

Ada apa dengan cantik??


ADRIANA LIMA
Wahh!!Siape yang tak terpesona dengan kecantikkan peragawati terkenal dunia ini.Adriana Lima bagi i adalah kecantikkan yang memenuhi definisi CANTIK bagi i.Pening nak faham kan??
hahah
If korg tengok tajuk entry i kali ni memg korg akan dan semestinya kata tajuk biasa je kan?
Baiklah hari ini i tak nak mengomel macam mak nenek! Today i nak luahkan pandangan streotype orang zaman sekarang towards cantik.
Mesti masa baca entry i ni pun korg akan terbayang kulit putih,mulus etc.Tapi bagi orang yang mementingkan kecantikkan macam i ni.I nak jujur satu perkara.YESSSSS!!.I memang seorang yang beauty concius.Entah betul ke tidak i spell it?hahaa.Tapi i tidak meletakkan sebarang label terhadap penampilan luaran seseorang.I jenis yang suka bagi tips pelbagai supaya semua orang boleh tampil cantik dan YAKIN!I tidak akan sesekali nak judge orang berdasarkan apa yang Allah dah cipta untuk orang.Tetapi semua orang ada kelebihan dan kekurangan tersendiri.So i bukan nak menghakimi orang yang macam ini kat luar sana.Cuba ambil contoh ADRIANA LIMA.Bagi i beliau pon ada kekurangan tersendiri.Jika you perhatikan gambar beliau jika senyum ada ZOOM gambar dia which i selalu buat hahha:) anda akan perasan yang Adriana Lima mempunyai barisan gigi yang tidak rata.Tetapi dia selalu tersenyum dan itu membuatkan dia nampak manis dan lawa.Ditambah dengan ketinggian,tubuh badan menarik dan kulit yang tonned.Basically she is genetically bless la i nak katakan:)
Tetapi buat i dan pembaca di luar yang ada kekurangan ini.I nak bagitahu bahawa kekurangan tersebut boleh dijadikan satu kecantikkan.Percaya lah akan diri sendiri, be yourself and be nice towards others akan membuat anda SANGAT CANTIK!!!Haha i siap bold lagi.So live life to the fullest okay:)

4 comments:

  1. cantik rupa tak kekal lame pon....

    ReplyDelete
  2. ahah
    memg la
    tapi itu kan ukuran bagi semua sekarang??
    hehhe

    ReplyDelete
  3. ukuran ape tah 2...haha
    ukuran bontot mijan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...